fbpx

21. Mart – Svjetski dan osoba sa Down sindromom

Danas se širom svijeta obilježava svjetski dan osoba sa sindromom Down! Down sindrom je najčešći genetski poremećaj koji nastaje u trenutku začeća prilikom diobe hromosoma, a očituje se na temelju viška hromosomske mase na 21. hromosomu. . Zato su Ujedinjene nacije 2011. godine odlučile da se 21. mart obilježava kao Svjetski dan osoba sa Down sindromom.

Osobe sa Down sindromom trebaju i imaju pravo živjeti i biti u svojoj porodici, ići u vrtić i školu sa svojim vršnjacima, zabavljati se i družiti sa svojim vršnjacima, zapošljavati se i stvarati prijateljstva!

Sam višak genetske mase stvara im dovoljno teškoća i barijera u svakodnevnom življenju i njih ne možemo promjeniti. Barijere koje im stvara društvo uvjetovane se neznanjem i njih možemo promjeniti.

Iz tog razloga Vas pozivamo da svoju fotografiju šarenih čarapa na nogama podijelite s nama u cilju da podstaknemo druge da učine isto – da pruže podršku i da pokažu razumijevanje prema ovim osobama.

Vaš Shopping Center ETNA 

Druge aktuelnosti

Leave your comment Required fields are marked *
U Shopping centru Etna svi posjetitelji mogu pronaći proizvode iz Deichmanna, Bojproma, RETRO SHOES-a, Sinsay-a, MODIANA, LC Waikiki, Butik Element's, Juventa Sport, Outlet Alma Ras, Top Shop, Planika, Sport Reality i mnogi drugi. Da smo u SC Etni mislili baš na sve, dokazuje i činjenica da je napravljena elegantna konferencijska sala koja svima iz poslovnog svijeta može ispuniti baš svaku želju pri organizaciji seminara, sastanaka, edukacija, ali i rođendana, te proslava godišnjica.